LGS Öğrenci Koçluğu

LGS Öğrenci Koçluğu

Sınav dönemi yaklaştıkça birçok öğrencide, stres, kaygı, endişe ve heyecan durumları yaşanır. Bazı öğrenciler, bu durumu atlatıp sınavlarına çalışabilirken, bazıları ise yukarıda saydığımız dertlerden yakınıyor ve derslerine çalışma konusunda odaklanma ve motivasyon problemleri yaşıyor. Öğrenciler bu dönemlerde ailelerinden ve çevrelerinden baskı görünce, durum oldukça karmaşık bir duruma doğru gidiyor. Öğrencinin psikolojisi bozuluyor ve belli başlı problemler ortaya çıkıyor. Sınav zamanı gelince bu endişe ve stres durumlarından ötürü derslerine odaklanamamış olan öğrenciler sınavlardan istedikleri sonuçları alamıyor. Bu durum bütün eğitim hayatına yansıyor ve bu çocuklar büyüdüklerinde sevdikleri işi yapamıyor ve bu durum toplumda ciddi problemlere yol açıyor. Bu problemlerin çözümü için öğrencilerin çevresi ve ailesinin kendine destek olması gerekir. Bu desteği alamayan öğrenciler genelde mutsuz ve başarısız bir öğrencilik deneyimine sahip oluyorlar. Bu noktada LGS öğrencileri için öğrenci koçluğu devreye giriyor.

LGS Öğrenci Koçluğu Kimler İçin Geçerli?
Adından da belli olacağı üzere LGS öğrenci koçluğu LGS sınavlarına girecek öğrenciler, yani 6, 7, 8. sınıf öğrencileri için geçerlidir. Öğrenciler bu koçluk sayesinde derslerine daha odaklı ve daha özgüvenli çalışabilir. Öğrenci koçu öğrencilerin başarılı olabilmesi adına oldukça büyük çaba sarf eder. LGS Öğrenci koçu öğrencilere baskı uygulamaz. Bunu yapmak zorundasın! Demez. Sadece öğrencileri anladığını hissettirir. Ona bu süreçte en iyi arkadaş olur ve derslerini başarılı bir şekilde çalışmasını ve sınavlardan istediği sonuçları almasını sağlar. Haftalık olarak çalışma planları oluşturur. Öğrencinin karakterini tanımak için bazı çalışmalar yapar ve bazı sorular yönlendirerek, öğrencinin kendini daha iyi hissetmesini sağlar.

LGS Öğrenci Koçu Sınav Başarısına Katkı Sağlar!
Ayrıca LGS öğrenci koçu, öğrencinin daha verimli ders çalışması iyi belli teknikler uygular ve öğrencilerin bu konudaki eksiklerini giderir. Bu konularla alakalı olarak haftalık çalışma çizelgesi oluşturur. Yaptığı çalışmalar sonucunda öğrenciye belli sorular yönlendirir. Sınav kaygısıyla alakalı öğrencilere, bazı konularda bilgiler ve bu süreçte onun yanında olacağını hissettirerek öğrencinin daha iyi hissetmesini sağlar. Bunun dışında sınav kazandırma taktikleri geliştirerek, öğrencinin verimli ve disiplinli bir biçimde test çözme stratejilerini benimsemesine olanak tanıyarak, sınav performansının arttırılmasına yardımcı olur.

Share this post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir